1album picture

На 02.02.2012г., Клуб за хорà и народни танци „На Мегдана“ отбеляза своя втори рожден ден. Празненството беше организирано в залата за репетиции, където в тази мразовита и снежна зимна вечер, освен всички Мегданци, цяла вечер се стичаха и много приятели на клуба, носейки най-различни подаръци.

Руйното вино започна да се лее, а на нашата софра си беше едно истинско кулинарно изложение – нежната част на групата се беше погрижила за апетита на гостите с вкусни традиционни гозби – баници, почачи, сладкиши… Наздравиците се вдигаха една след друга, а дългите хорà се виеха под музикалния съпровод на музикална формация „Берекет“ с брилянтни изпълнения на гъдулка, гайда, тъпан и тамбура.

Всеки показваше придобитите умения през изминалата година, а градусите на настроението бяха вдигнати до максимум – дори февруарският сибирски студ в нашата столица не попречи на хоротропците в залата да отворят дори и прозорците! Сипеха се и най-различни красиви пожелания за много здраве, настроение и танци през третата година от съществуването на „На Мегдана“.

Стана време да разчупим и погачата – едно истинско кулинарно предизвикателство, направена с много любов от леля Веска, и да я раздадем на гостите за здраве(една вече традиция за рожденните дни на клуба). Дойде ред и на невероятната торта– една наистина огромна благодарност за нашата приятелка Ани от клуб „Играорец“ за проявеното кулинарно майсторство и вложената любов!

Наздравиците се вдигаха, хората се веселяха, а хорàта се виеха едно след друго… Играорците се надиграваха на мегдана под ритмите на музикантите, изпълняващи най-ралзични хорà от цяла България. Магията на българския фолклор бе събрала на едно място в тази мразовита вечер най-различни хора, които обаче знаеха как заедно да се веселят от сърце!

С пожелания цялата нова МЕГДАНСКА година да премине като този празник – с много настроение, наздравици и плам в очите на всички!