Концерт – спектакъл „Първо Любе“

Концертът-спектакъл „Първо любе“ е творческа интерпретация на традиционната музикална и танцова култура от Западните Родопи и
Югозападна България. Темата е любовта, вплетена в народни обичаи и изразена във фолклорни песни и танци.

Спектакълът е изграден от няколко сюжетно-тематични панела, обединени от фолклорната представа за взаимоотношенията между младите. Музиката и танцът предлагат своеобразен „коментар“ към съдържанието наизпълняваните песни, като обогатяват техните послания и ги разгръщат във въздействащи картини. В програмата са включени и сюжетни танцови
произведения, които по нов начин представят малко познати страни от някогашната житейска и обредна практика.


На сцената ще видите редом танцьорите от Клуб за хора и народни танци „НА МЕГДАНА“ и Студентски фолклорен ансамбъл към ЮЗУ „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. Участие ще вземат и едни от най-популярните народни изпълнители от региона: МИЛКО БОШНАКОВ, КИНЧЕ ВЪЛЧЕВА, КАРАМФИЛ БОЖИКОВ и РУМЯНА ФИЛКОВА.

Творческият екип вече се е утвърдил при реализацията на спектакли на фолклорна основа и многократно е печелил публиката със своите постановки. Режисьор е ГЕОРГИ ГАРОВ, сценарист и композитор е ПЕТЬО КРЪСТЕВ, а хореографи са НИКОЛАЙ ЦВЕТКОВ, ГЕОРГИ ГАРОВ и МИРОСЛАВ СТЕФАНОВ. Художник – МАРТИНА ИВАНОВА. Продуцент на спектакъла и ръководител на проекта е ДАНИЕЛ КОСТОВ.

С решение на Национален Фонд „Култура“ от 6 декември 2017 г., Сдружение „Клуб за хора и народни танци На Мегдана“ в партньорство с Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград, спечели конкурс за реализация на културен проект „Първо любе“, свързан с председателството на България на Съвета на ЕС. Датата на събитието е 26 МАЙ 2018 г., СЪБОТА, а мястото – Зала 1 на Националния дворец на културата, гр. София.

„Първо Любе“ кандидатства наред с 485 проекта, само 51 от които одобрени, като рецензията на оценителите за спектакъла е блестяща! Одобрението на всичките 51 културни проекта обаче бе възможно с редуциране на техните бюджети, което за съжаление засегна и нас. За да успеем да представим спектакъла в пълния му замисъл на нашите зрители
и почитатели, а и пред лицето на Европа, е нужно да си помогнем и ние самите –
затова направихме кампания за разпространение на наши вече реализирани проекти
в подкрепа на „Първо Любе“!

Как мога да подкрепя проекта и да присъствам на премиерата на „Първо Любе“ на 26 Май в зала 1 на НДК?

Ако вие сте от хората, които ценят народното творчество и искате да подкрепите реализацията на проекта, а също и желаете да присъствате на този иновативен концерт-спектакъл, имате възможност да дарите сума по ваша преценка, която ще бъде изразходвана за неговата реализация.

В знак на благодарност за подкрепата ще получите като ПОДАРЪК CD с първия самостоятелен албум на певеца и главен изпълнител в спектакъла – Милко Бошнаков и/или DVD от първия самостоятелен спектакъл на Клуб за хора и народни танци „На Мегдана“ – „Полъх от миналото“!

И това не е всичко! Заедно с CD, DVD или и двете, ще имате възможността да бъдете наш официален гост на премиерата на концерта-спектакъл „Първо любе“ на 26 май 2018 г. в зала 1 на НДК от 19:00 ч., като ще получите БЕЗПЛАТНА ПОКАНА И ГАРАНТИРАНО МЯСТО В ЗАЛАТА!

Добре е да се има предвид, че броят на поканите, предвидени за кампанията, е ограничен, както и броят на дисковете. Кампанията ще продължи до изчерпване на количествата!

CD – ПЪРВИЯТ АЛБУМ НА МИЛКО БОШНАКОВ

DVD – Фолклорен Спектакъл „ПОЛЪХ ОТ МИНАЛОТО“

Кой подкрепи проекта на този етап?

На този етап проектът е официално подкрепен от:

– Национален Фонд Култура към Министерство на културата на Р. България
– Национален Дворец на Културта
– Българска Национална Телевизия
– Сдружение „На Мегдана“
– Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград
– БОДУ СОД
– Ортотех ЕООД
– Дюкян „На Орото“
– Магазини „Чистичко“
– Оротека „Седянка“
– USIT COLOURS

Подкрепете реализацията на проекта и вземете своя ПОДАРЪК и БЕЗПЛАТНА покана за събитието:

НАТИСНЕТЕ ТУК