Клуб за хорà и народни танци „На Мегдана“

Създаден в началото на 2010г., Клуб за хорà и народни танци „На Мегдана“ събира на едно място, ръка за ръка, хора на различна възраст, с различни професии и интереси, обединяваща ги обичта към българското и желанието да се потопят в магията на фолклора.

В своята 6 годишнина, Мегданското семейство непрекъснато расте, а приятелствата и незабравимите емоции са безброй! Мегданците ежегодно вземат участие в редица фолклорни фестивали както в България, така и в чужбина. Те са и организатори и домакини на традиционната вече благотворителна инициатива „За бъдеще добро, да се хванам на хоро”, която в 4  свои издания събра и дари за нуждаещи се над 56 000лв.

 

През 2013г. се полагат и основите на Фолклорен танцов ансамбъл „На Мегдана“ който е последовател на напредналата група на клуба.  Започват да се изграждат сценични танцови произведения, а основните  принципи са съхранението на българския автентичен танцов фолклор и представянето му в България и чужбина под формата на сценични танци. В репертоара на ансамбъла са включени танци от различни етнографски области на именити български  хореографи, както и техни авторски произведения.

Годината е 2016, датата 14 Май, а Мегданците ще представят за вас своя първи самостоятелен танцов спектакъл „Полъх От Миналото“…

Повече