Осми благотворителен концерт „За бъдеще добро да се хванем на хоро!“

Поради големия интерес и изчерпани билети 10 дни преди благотворителния концерт „За бъдеще добро да се хванем на хоро“ на 11.12.2022г. от 18:00ч., концертът ще се представи и втори път през същия ден, 11.12.2022г. от 15:00ч. в същата зала. 
 
След тригодишно прекъсване, Сдружение „Клуб за хора и народни танци На Мегдана“ има удоволствието да ви покани на Осми благотворителен концерт „За бъдеще добро да се хванем на хоро!“, който ще се проведе на 11 Декември, Неделя, от 18:00ч. в зала „Тържествена“ на Военна Академия „Г.С.Раковски“ в гр. София, бул. Евлоги и Христо Георгиеви 82.
 
Първото издание на благотворителната инициатива се състои през 2013г., като от тогава до днес ръка за ръка се обединяват както различни танцови, така и вокални колективи, които се включват в програмите на благотворителните спектакли, като посредством изкуството на изпълнителите през годините сдружението е събрало и дарило на нуждаещи се сумата от над 120 000 лв.
Тази година нашата инициатива ще бъде в подкрепа на една кауза на иновативната платформа за благотворителност Подкрепи.бг, а по-конкретно нашата подкрепа ще бъде насочена изцяло за итеграцията на прекрасните дечица от Образователен център за деца и младежи с увреден слух „Яника”!
 
 
 
Билети може да закупите и онлайн от тук: 

Ето няколко думи за кампанията:
„Децата с увреден слух имат шанс да чуват с помощта на „изкуствено ухо“ – т. нар. кохлеарен имплант. Закупуването и операцията за поставяне на импланта се поема от държавата. За съжаление той действа само ако след поставянето се проведе интензивна слухово-речева рехабилитация. Държавата осигурява малка част от средствата за нея. Център „Яника“ подпомага процеса на рехабилитация на деца с увреден слух и ги подкрепя в първите им училищни години. Тук децата се научават да ползват активно техническите си помощни средства, учат се да чуват и да говорят, да откриват звука от околната среда и речта, а след това да го разпознават – например кое е звънец, трясък от врата, прахосмукачка. За няколко години интензивна ежедневна работа децата изравняват речевото си развитие с това на своите чуващи връстници.“

Повече информация за каузата, както и свързани видеа на работата с дечицата и начини за дарения, може да видите в платформата Подкрепи.бг – https://podkrepi.bg/…/da-pomognem-na-decata-s-uvreden-sluh…

––––––––––––

Потвърдили своето участие в програмата на концерта са:
✅ Фолклорен Танцов Ансамбъл „На Мегдана“
✅ Децата от 140 СУ. „Иван Богоров“, гр. София, професия „Танцьор“ и паралелките по Изкуства
✅ Студентски Фолклорен Ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград
✅ Детски танцов ансамбъл „Чепинче“ при ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1905“, гр. Велинград
✅ Танцов Състав Пасарелци, с. Пасарел

–––––––––––-

Концертът се организира с любезното съдействие на Началника на Военна академия „Георги Стойков Раковски“, генерал-майор Тодор Дочев, който предоставя напълно безвъзмездно базата на академията за провеждането на инициативата, за което му благодарим!

Цената на билетите е 15 лв. и 10 лв. за ученици и ще бъдат разпространявани от колективите, които ще вземат участие в програмата на концерта, както и в Дюкян „На Орото“ в гр. София, ул. Черковна 64.

В часовете преди концерта в фоайето на зала „Тържествена“ ще се проведе и благотворителен базар по инициатива на прекрасните деца на 140 СУ. „Иван Богоров“, а преди, по време на концерта и след него ще има разположени и дарителски урни, където всеки по своя преценка също ще може да дари сума за каузата.

Всички вие сте добре дошли на 11 Декември от 15:00ч. и от 18:00ч. в зала „Тържествена“ в гр. София, където ще се състоят двата концерт-спектакли в подкрепа на децата от Център „Яника”!

Нека за десета година ЗА БЪДЕЩЕ ДОБРО ДА СЕ ХВАНЕМ НА ХОРО! 🇧🇬