За бъдеще добро да се хванем на хоро

Сдружение „Клуб за хора и народни танци На Мегдана“ организира и провежда вече 8 последователни години, благотворителен концерт „За Бъдеще Добро Да Се Хванем На Хоро!“, който обединява ръка за ръка както танцови, така и вокални колективи, които се включват в програмата на концерта. Ежегодно на събитието присъстват над 300 изпълнители и над 700 зрители.

Всяка година ние подкрепяме различни благотворителни каузи, като чрез закупуването на билети за събитието и поставяне на дарителски урни събираме и даряваме събраните средства.

Концертът се организира и с любезното съдействие на Началника на Военна академия „Георги Стойков Раковски“, генерал-майор Груди Ангелов, който предоставя напълно безвъзмездно базата на академията за провеждането на инициативата, за което му благодарим!

През 2016 год. се ражда и идеята за организацията и провеждането на Благотворителен фестивал „За бъдеще добро, да се хванем на хоро“, като той е продължение на концерта, който се провежда във Военна Академия „Георги Стойков Раковски“ и събира всички мегдански групи, танцуващи в Клуб за хора и народни танци „На Мегдана“.

На това мероприятие всички групи за хора представят по едно любимо хоро, а след това се поставят и изцяло нови и интересни хора от нашите хореографи и гост хореографи. Освен много танци има и щандове с различни продукти от различни производители, които също подкрепят и подпомагат събирането на средства за благотворителните инициативи, които подкрепяме.

До момента Клуб за хора и народни танци „На Мегдана“ е събрал и дарил над 120 000 лв. за различни благотворителни каузи!