За нас

Създаден в началото на 2010г., Клуб за хорà и народни танци „На Мегдана“ събира на едно място, ръка за ръка, хора на различна възраст, с различни професии и интереси, обединяваща ги обичта към българското и желанието да се потопят в магията на фолклора. В своята 10 годишнина, Мегданското семейство непрекъснато расте, а приятелствата и незабравимите емоции са безброй! Мегданците ежегодно вземат участие в редица фолклорни фестивали както в България, така и в чужбина. Те са и организатори и домакини на традиционната вече благотворителна инициатива „За бъдеще добро, да се хванам на хоро”, която в 7 свои издания събра и дари за нуждаещи се над 90 000лв.

През 2013 г. се полагат и основите на Фолклорен танцов ансамбъл „На Мегдана“, който е последовател на напредналата група на клуба. Започват да се изграждат сценични танцови произведения, а основните принципи са съхранението на българския автентичен танцов фолклор и представянето му в България и чужбина под формата на сценични танци. В репертоара на ансамбъла са включени танци от различни етнографски области на именити български хореографи, както и техни авторски произведения.

 

 

Нашите приятели от Балканфолк ООД ни предоставят правата за публично възпроизвеждане на техни музикални записи, безсрочно.

Това ни дава възможност да използваме прекрасната музика, за което сме изключително благодарни!